Nike Mercurial Superfly360

0
43
views
nike mercurial

Tractie en snelheid tot kunst verheven

Nike heeft het nieuwste Mercurial-model uitgegeven. De Mercurial Superfly 360. Lichter, sneller en buitengewoon responsief.  

De pasvorm in de voetbalschoen is alles. Bepalend voor de grip en het verhogen van de snelheid op de voeten. De nieuwste Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoen heeft een gamechanging 360 constructie. Mede mogelijk gemaakt door de verbeteringen in de Nike Flyknit-technologie. Dit betekent dat de complete voet is gewikkeld in het Flyknit materiaal. Het gevolg: de ruimtes tussen de voet en de zool worden volledig geëlimineerd.  

Het epische spitsenduo van Paris Saint-Germain, Neymar en Mpabbé, schitteren beide op de Mercurial Superfly 360. Ze scoorden het kampioenschap in de Ligue 1 met een voorsprong van meer dan vijftien punten op de volgers. On fire op deze voetbalschoen.

Hét speerpunt van dit nieuwste model is dus de pasvorm. Daarnaast heeft de schoen een nieuw chassis. Als in een auto eigenlijk. Nike heeft de Mercurial op zo’n manier doorontwikkeld zodat het chassis per schoenmaat specifiek is. Het merk houdt hiermee rekening met de verschillende botstructuren bij de uiteenlopende schoenmaten. Een buitengewoon exclusieve vernieuwing die de schoen nog responsiever maakt voor de voet. En daarmee voor de skills.

Beeld de acties van Lieke Mertens maar in. Ze rijgt de doelpunten aaneen en schoot de Leeuwinnen naar de Europese titel. Waardoor is zij geïnspireerd? Een pijlsnelle schoen met de naam Mercurial Superfly 360. Een transfer naar FC Barcelona volgde, op weg naar meer titels.

Ook in de tractie is de Mercurial sterk verbeterd. De cheeta als roofdier vormde voor Nike de inspiratie voor de verandering. In het kort is de vorm van de schoen meer als een klauw dan een hoef. De voorvoet is agressief en helpt in de versnelling naar iedere richting. Daar bovenop komt de vernieuwing in de hiel. Als een stut helpt dat deel de spelers snel stoppen, in iedere positie. Ousmane Dembele en Philippe Coutinho hielpen hun nieuwe club, FC Barcelona, direct aan de titel in Spanje. Op deze nieuwste schoen, uiteraard.  

Bijna vanzelfsprekend is het ontwerp van de nieuwste Mercurial nog aantrekkelijker dan zijn voorgangers. Om Christiano te quoten: “Dit is de beste schoen ooit. Het materiaal, het ontwerp, de technologie: het is allemaal ongelooflijk goed.” De schoen heeft een subtiele swoosh op de voorvoet en een M op de hiel. Het blikveld van de verdediger vult zich dus met een M van Mercurial zodra de aanvaller zijn opponent passeert. Hier kunnen de tegenstanders van Ronaldo en Asensio over meepraten: beide spelers wervelden op de Mercurial naar weer een finale in de Champions League.

Het zachte gevoel van de Mercurial 360 kan ook worden toegeschreven aan de vooruitgang in Nike All Conditions Control (ACC). Voorheen werd ACC aangebracht bovenop het voltooide Flyknit-product, waardoor een dunne laag ontstond. Nu is ACC verwerkt in de garens, voorafgaand aan het breien Hierdoor is de extra huid geëlimineerd, zonder het prestatievoordeel te schaden. Het resultaat is een matte afwerking op een bovenwerk met textuur. Dit voelt zachter aan en kan nog steeds elementen kan bestrijden.

De Mercurial Superfly 360 is een beest van een schoen met een ongekend trackrecord.

DELEN

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.